Emmy Schultz, Bunschoten, 1951.

Altijd tekende en schilderde ik op papier. De verven maakte ik zelf door middel van pigmentpoeders en bindmiddel. Vanaf 2013 ben ik me bezig gaan houden met fotografie. Door mijn jarenlange werk in een fotostudio heb ik veel gezien en geleerd over fotografie in de praktijk. Deze ervaring heeft me geïnspireerd om mij verder te ontwikkelen. De foto’s die ik maakte ter inspiratie voor mijn schilderwerk bleken ook zeer geschikt om uit te vergroten en af te drukken op Fine Art Paper. En zo ontdekte ik raakvlakken tussen datgene wat ik schilder en wat ik fotografeer.

Mijn werk ontstaat vanuit gevoelens en ervaringen. Ik observeer en probeer mysterie, verwondering, vervreemding weer te geven in mijn foto’s. In eerste instantie waren de foto’s aanleiding om al schilderend een onderwerp uit te werken op papier. Nu staat de fotografie op zichzelf. Waarbij de wandelingen in de natuur een bron van inspiratie en verwondering zijn. De overeenkomst bestaat vooral uit het werken met papier.

De foto’s print ik zelf op Hahnemühle fine art papier, bijvoorbeeld "William Turner" of “Albrecht Dürer”, beide een handgeschept papier met een aquarel-structuur. De foto’s worden naar keuze afgedrukt op papierformaat 20 x 30 cm of 30 x 40 cm. Van elke foto worden maximaal tien gesigneerde en genummerde afdrukken gemaakt. Eventueel kunnen de foto’s naar keuze worden ingelijst.