Emmy Schultz, Bunschoten, 1951.

Vanaf 2013 ben ik, behalve dat ik teken en schilder, me gaan richten op fotografie. Soms vormen foto’s een inspiratiebron voor mijn tekeningen. Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik mijn foto’s kon afdrukken op fine art papier komen fotografie en tekenen samen in één element: papier.

Ik ben begonnen met tekenen en schilderen op papier. Ik maak zelf mijn verven van kleurpigmenten met een bindmiddel. De onderwerpen voor mijn schilderwerken worden door mij abstract uitgewerkt, waarbij het vooral gaat om vorm en kleur. De schilderwerken op papier noem ik “Paper Art”. Ik heb een aantal jaren schildercursussen gevolgd bij de toenmalige Stichting KVB in Bunschoten. Ook verrichte ik voor de stichting bestuurlijke taken en organiseerde ik de groepstentoonstellingen.

Door mijn jarenlange werk in een fotostudio heb ik veel gezien en geleerd over fotografie in de praktijk. Deze ervaring was voor mij belangrijk om mij verder te ontwikkelen. Op het gebied van fotografie ben ik autodidact.

Tijdens mijn wandelingen in de natuur ontdek ik elementen, mooie vormen en details, die bij mij de behoefte oproepenom ze fotografisch vast te leggen.Hierbij denk ik aan onderdelen van boombast, reliëfs in het zand en uitgebloeide bloemen en planten. Maar ook landschappen zijn voor mij inspirerend in combinatie met mooi licht.  

Meestal print ik mijn foto’s zelf op Hahnemühlefine art papier, bijvoorbeeld "William Turner" of “Albrecht Dürer”, beide een handgeschept papier met een aquarel-structuur. De foto’s worden naar keuze afgedrukt op papierformaat 20 x 30 cm of 30 x 40 cm. Van elke foto worden maximaal tien gesigneerde en genummerde afdrukken gemaakt. Eventueel kunnen de foto’s naar keuze worden ingelijst.